TEHNICA SUFLULUI 5


Iubirea trebuie sa domine gandul.


La baza acestei tehnici de meditatie sta puterea de concentrare asupra iubirii naturii. Prin aceasta tehnica de meditatie, omul se armonizeaza cu natura.


      1. Exercitiul se incepe din pozitia “Inteleptului in meditatie”, cu retentia de dupa expiratie. Descriindu-se un cerc cu bratele catre exterior, se inspira profund pe nas, privirea se inalta o data cu bratele, si in acelasi timp se spune mental: “Cuprind iubirea naturii!”


      2. Cand au ajuns bratele deasupra capului prin acea miscare de rotatie, fara retentie, se expira nazal, concomitent bratele coboara, privirea urmareste bratele care ordoneaza energia peste chakre, iar mental se spune: “Ma armonizez cu natura!” 

      3. Iarasi fara retentie, in timp ce se inspira, se condenseaza mental energia acumulata, in Bazinul Energetic, dupa care, folosindu-se tehnica mudrei, prin expiratie, se trimite iubire naturii spunand mental: “Trimit iubire naturii!” 

      4. Se inspira nazal si luandu-se pozitia “Devotiunii”, fara retentie, prin expiratie se saluta natura spunandu-se mental: “Salut Natura!”

      5. In timp ce se inspira, se ia din nou pozitia “Inteleptului in meditatie”, se expira, si mental se spune: “Ma impac cu mine!” Se continua ciclul respirator, meditandu-se asupra impacarii cu sine.

Nota: Exercitiul poate fi urmarit dandu-se click aici!


*   *   *