Anexa 2

 

Sutre

1. Iubirea cuprinde dragostea ca si valoare, facand parte din ea, dar dragostea de sine statatoare nu poate cuprinde si Iubirea.

*   *  

2. Iubirea ca si atingere a unui om, aduce stari de necuprins in simtirea acelora ce pot cuprinde valoarea unui transfer energetic la nivel subtil.

 *   *   *

3. Cei care pot cuprinde trairea unei manifestari prin Iubire sunt cai catre Marele Ocean al Bucuriei.

*   *   *

4. Daca vreti ca iubirea voastra sa fie neclintita precum o stanca, sa va pastrati valoarea trairii si simtirii deasupra tuturor lucrurilor si veti trece prin timp ca un gand de neuitare, dar daca iubirea voastra cauta trairea si simtirea ca o valoare materiala, veti fi precum stanca ce sta in apa cunoscand valtoarea ei.

 *   *   *

5. Ca sa poti intelege o valoare prin traire si simtire, trebuie sa intelegi Iubirea ca si cuprins al Dumnezeirii. Cel care o poate intelege la aceasta valoare nu va cunoaste durerea.

*    *   *

6. Daca floarea trezeste cuprinse retrairi in simtirea celui care o priveste, cat de mult poate Iubirea ca si valoare a Dumnezeirii sa transforme destinul unui om!

*   *   *

7. Ce poate fi valoare mult dorita: cuprins de cautari printr-o dorinta de-mplinire la nivel de materie densa, de materie subtila sau regasirea prin armonizarea celor doua ca traire si simtire?

*    *   *

8. Prin zambetul chipului tau poti trezi cuprinse cautari in adancul sufletelor ce privite sunt. Ce bine-ar fi daca toti ar putea privi prin Adevar cele ce sunt cuprinsuri cautate si fiinte in acelasi timp!

 *   *   *

9. O valoare poate fi atestata intr-un timp relativ;  cuprinsul ei aduce nemurire acelora care pot sa o inteleaga la nivel de constiinta, dar valoarea constiintei poate sa se integreze in Marea Valoare cuprinsa de Binecuvantarea lui Dumnezeu.

 *   *   *

10. Cand pasul unui om gaseste calea necuprinsa altora, se poate inalta prin ceea ce cuprinde el, de vrea, dar daca valoarea intelegerii lui nu poate cuprinde pasirea mult dorita, se pierd cele ce ar fi putut fi cuprinse in destinul sau. 

*   *   *

11. Viata in sine, ca si valoare a existentei fiintei, poate sa aduca inaltarea mult dorita. Nimic nu poate fi prin Adevar, daca valoarea in sine nu este o existenta la nivelul constiintei de sine.

*   *   *

12. Atunci cand gandurile cuprind trairea si simtirea unui om, templul i se poate destrama. Daca trairea si simtirea pot cuprinde o noua traire ca si valoare noua a renuntarii la acestea (ganduri), templul se poate inalta catre o noua constiinta.

*   *   *

13. Cel care poate privi in gandul sau detasat, poate sa aduca schimbarea pasului sau atunci cand doreste.

*   *   *

14. Cand vine primavara peste trairea unui om, el nu trebuie sa uite ca pentru innobilarea sa trebuie sa treaca prin vara, pentru a aduna toamna recolta.

*   *   *

15. Peste pragul unui destin multi pot pasi, dar cei care se pot inalta fara sa-i atinga furtuna, vor simti  ca pot cuprinde valoarea constiintei de sine.

*   *   *

16. Cele ce pot sa fie ca si valoare, nu pot cuprinde intelegerea acelora ce nu vor sa fie, dar daca cele ce pot sa fie vor dori cu adevarat sa fie, intelegerea acelora ce nu vor va cunoaste furtuna vietii karmice.

*   *   *

17. Nimic nu poate fi fara nimic, dar daca cineva vrea sa faca din nimic ceva, nu stati in pasul lui!

*   *   *

18. Cei care vin si nu pot sa ajunga, trebuie sa caute in trecutul lor, iar daca vor gasi pragul necuprinsei rataciri, vor sti sa-l ocoleasca.

*   *   *

19. O floare stie sa renunte si se daruieste prin jertfa pentru a aduce o bucurie unei fiinte. Ce poate fi mai frumos decat renuntarea la o placere nefireasca pentru a implini o regasire ce poate sa cuprinda mult mai mult decat o renuntare?

*   *   *

20. Cand stii sa traiesti totul intens, alta valoare este data timpului.

*   *   *

21. Picatura de apa poate sa cada si sa umezeasca locul Binecuvantarii, dar daca samanta este stearpa, ea nu poate sa incolteasca si daca nu incolteste, rodul nu poate fi cercetat.

*   *   *

22. Nimic nu este fara folos, caci ceea ce vine  poate fi ca o Binecuvantare, daca cei ce inteleg cele ce pot veni vor implini cele ce pot fi implinite. Semnul cautarii va aduce regasirea. 

*   *   *

23. Atunci cand dai un dar, trebuie sa stii cui il daruiesti; dar daca cel care primeste darul nu stie sa-l pretuiasca, nu-i vina darului, nici a celui care l-a daruit, ci a celui care n-a stiut sa primeasca darul.

*   *   *

24. Daca varful piramidei straluceste, Lumina razbate si la baza ei, dar daca varful piramidei a adus innoptarea, baza ei se destrama. Daca mentalul unui om straluceste, Lumina razbate si peste trupul sau, dar daca mentalul omului a adus innoptarea, templul sau se destrama.

*   *   *

25. Cand vin ganduri si griji in dimineata trairii voastre si ea aduce amiaza suferintei, poate fi inserarea linistita? Ce ar trebui sa faceti pentru a fi ceva de dorit? Ce ati face, cei care stiti ce trebuie sa faceti?

*   *   *

26. Destinul nunui om poate schimba Lumina zilei, doar daca ziua  ingaduie schimbarea ei.

*   *   *

27. O valoare a faptei in sine poate fi cuprinsa de cei care beneficiaza de ea, chiar daca nivelul constiintei lor se inalta

*   *   *

28. Intelegerea unei adunari poate cuprinde exprimarea vorbitorului, daca vorbitorul lumineaza nivelul constiintei lor prin insasi valoarea intelegerii celor din adunare. Dar daca valoarea vorbitorului este Lumina gandului curat, poate valoarea cuprinsa de-adunare sa inteleaga luminarea?

*   *   *

29. Negura unui timp poate fi luminata doar daca cele ce sunt pot sa accepte Adevarul ca si valoare absoluta.

*   *   *

30. Constiinta omului ca si valoare a destinului sau, poate aduce fiinta catre un destin al Binecuvantarii lui Dumnezeu, doar daca poate cuprinde cele ce sunt ca si intrebare doar prin Adevar.

*   *   *

31. Fara rugaciune, nu treci ziua prin Lumina!

*   *   *

32. Fara a accepta Adevarul, nu poti sa primesti Binecuvantarea lui Dumnezeu!

*   *   *

33.  Atunci cand ignoranta-si face cuib in mintea unui om, ea aduce boala peste cuprinsul sufletului sau.

*   *   *

34. Cel care poate primi un semn de recunostinta din partea aproapelui, nu trebuie sa arate taina trairii sale.

*   *   *

35. Cand iarna cuprinde trairea unui gand, unde poate duce noul destin cuprinsul trairii fiintei?

*   *   *

36. Cele ce pot sa fie, sunt, doar daca ar fi gandite asa cum este de dorit a fi primite.

*   *   *

37. Cand spiritul este antrenat, trupul, ca si valoare a materiei dense, nu mai cunoaste suferinta.

*   *   *

38. Constiinta se trezeste la primul semn al Iubirii manifestate prin cel care poate aduce eliberarea. Nu ignorati semnul caci, chiar daca este primul, s-ar putea sa fie si ultimul!

*   *   *

39. Cand vrei sa urci, trebuie sa stii ce vrei sa gasesti, dar nu uita ca lucrurile nu sunt asa cum par a fi!

*   *   *

40. Iubirea consta in valoarea cuprinsa in manifestarea celor care pot sa o traiasca.

*   *   *

41. Ignoranta poate aduce valori de necuprins in destinul celor care o accepta.

*   *   *

42. Nimic nu poate schimba valoarea unei hotarari, daca cel care doreste sa caute vrea sa si gaseasca.

*   *   *

43. Intelepciunea straluceste prin haina Binecuvantarii!

*   *   *

44.Izvorul luminat al bucuriei iti poate limpezi dorinta de cunoastere, daca noul cuprins al intelegerii tale este mereu sub semnul Binecuvantarii.

*   *   *

45. Roadele muncii pot uneori fi vazute la timpul semanatului!

*   *   *

46.  Firul ierbii se pleaca in bataia vantului, dar daca-o face, stie sa isi pastreze elasticitatea.

*   *   *

47. Cuprinsul vietii este ca un fruct ce poate satura pe cel care-l gusta, dar daca el s-ar termina, ce poate cuprinde cel care doreste sa manance?

*   *   *

48. Cand spui ca nu cunosti, cuprinsul tau nu poate intelege  nemarginita cunoastere a Binecuvantarii lui Dumnezeu!

*   *   *

49.Cand recunosti cuprinsul unei intelegeri, inseamna ca stii a te smeri!

*   *   *

50. Oftatul este cuprinsa si uneori chiar necuprinsa retraire, ce poate aduce un semn de intrebare, care cateodata nu asteapta raspuns.

*   *   *

51. A aproba ceva nu inseamna ca trebuie luat totul ca o gluma. Cuprinsul ei trezeste valoarea constiintei ce-ndeamna la responsabilitate.

*   *   *

52. Daca ceva exista cu adevarat, acel ceva este Iubirea lui Dumnezeu pentru Creatia Sa!

*   *   *

53. Grea este renuntarea, cand cuprinsul trairii unui om nu a atins valoarea absoluta.

*   *   *

54. Prea multe adevaruri la un loc deschid cai ce pot cuprinde unul singur - Adevarul Absolut.

*   *   *

55. Din nimic iese nimic, iar din Iubire iese totul!

*   *   *

56. Cel care sta si asteapta sa-i vina ceva, fara a cunoaste cuprinsul unei trairi, nu poate intelege valoarea celor care pot sa vina si nu le poate pretui.

*   *   *

57. Cand crezi ca ai facut ceva, sa nu te limitezi doar la a crede. Verifica si vezi  de cele ce crezut-ai ca facute sunt, sa fie dar…facute!

*   *   *

58. Ce simplu e sa crezi si daca ai crede, vei vedea ca toate  se vor implini – doar sa crezi!

*   *   *

59. Toate vin si toate trec, dar daca vin si trec, trebuie neaparat sa fie in pasul celor care cuprind aceste reveniri si treceri – ignoranta?

*   *   *

60. Ce poate fi valoare necuprinsa si ce pot fi cuprinse mari valori? Sunt semne de-ntrebare ce cauta raspunsuri…

*   *   *

61. “Ce sa spun?”, va zice cel care nu cunoaste, dar daca-ar sta putin, ar sti ce ar putea sa spuna.

*   *   *

62. Cele ce pot fi iubite aduc impliniri, doar daca se respecta cele ce sunt si vor fi, ca implinire a celor ce sunt Iubire!

*   *   *

63. Nimicul nu exista, daca vrei sa vezi Adevarul, dar daca-l vezi, trebuie  sa-l si accepti!

*   *   *

64. Valoarea scrisa ramane peste timp, insa cea marturisita poate sa se piarda odata  cu cel care a auzit-o.

*   *   *

65. Atunci cand toate sunt incondeiate, cuprinsul lor nu poate fi schimbat prin cele ce pot sa vina.

*   *   *

66. Zorii diminetii lumineaza pasul aceluia ce s-a trezit la o valoare a constiintei de sine, dar aceasta nu inseamna ca valoarea poate fi aceeasi in pasul tuturor.

*   *   *

67. Murdaria nu poate fi o valoare a unei trairi prin Adevar, dar ea nu poate fi ignorata.

*   *   *

68. Cei care cladesc cuprinsuri ale unor cautari, pot fi ei capcane pentru cei care vor sa se regaseasca.

*   *   *

69. Denumiri ce pot cuprinde locuri dau sansa trecatorului sa le cunoasca, dar ce folos daca ele nu pot fi cele asteptate?

*   *   *

70. Atunci cand ai in fata ta un adevar nu trebuie neaparat ca sa-l cunosti, dar daca te opresti la necunoastere, cum poti sti de este adevar?

*   *   *

71. De vrei sa aduci ceva fiintei tale, cauta sa vezi cuprinsul celor ce pot fi aduse si vezi daca ele sunt cu adevarat de folos.

*   *   *

72. Daca cel care-ti cere nu cunoaste valoarea a ceea ce poti sa aduci pasului sau, tu lumineaza-l cu acest adevar, pentru a nu spune ca n-a stiut ce sa ceara!

*   *   *

73. De nu vrei sa ti se puna intrebari de nedorit, adu cuprinsului tau cautarea si regasirea si vei vedea ca cei care te vor cunoaste vor tacea!

*   *   *

74. Umbra unui gand, ce poate-aduce suferinta, nu trebuie lasata sa se manifesteze!

*   *   *

75. Cuprinsul noptii ce poate adanci gandirea unui om nu trebuie readus in fiecare pas ce trece-n timp!

*   *   *

76. De gandul noptii vrea ca sa ramana-n pasul tau, tu ocoleste-acel cuprins ce-i regasit si cauta zorii diminetii. De stii ca sa-i gasesti, o zi senina va cuprinde pasul tau!

*   *   *

77. Cand vrei ca sa-mplinesti dorinta unui gand, nu asculta cuprinsul nehotararii tale!

*   *   *

78. Cele ce sunt venite, sunt acceptate ca si traire prin insasi Iubirea lui Dumnezeu. Dar aceasta nu inseamna ca pot fi si tolerate la nesfarsit!

*   *   *

79. Somnul ignorantei trezeste suferinta-n pasul aceluia care nu cunoaste bucuria zilei insorite.

*   *   *

80. Cele ce pot fi cuprinse in privire aduc trairi unei fiinte, doar daca pot fi si intelese!

*   *   *

81. Cand pasul aceluia care cauta poate cobori, sa nu spere imediat la inaltare!

*   *   *

82. Orice inceput cuprinde o traire, dar este capabil cel ce vrea, sa inceapa a trai cuprinsul ei?

*   *   *

83. Cel care stie sa iubeasca floarea, poate intelege iubirea unei femei, dar sa nu uite ca iubirea trebuie intretinuta, tot cu iubire!

*   *   *

84. Cel care vrea sa atinga cuprinsul unui adevar, trebuie sa nu uite ca el nu trebuie atins. Doreste-ti ca valoarea lui sa te cuprinda!

*   *   *