ANEXA 6

 

     Sutre.

     1. De privesti valoarea unei cai si nu vrei sa o cuprinzi prin implinire, pierzi esenta vietii. Nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     2. De aduci cuprinsului destin o fapta nedorita de Adevar si suferinta aduci pasirii tale, nu-i vina mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     3. Cand pasul tau nehotarat cuprinde noua cale si te opresti in mijloc de cuprins, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     4. Orice dorinta poate fi implinita de te inalti prin Adevar, dar daca nu aduci Lumina si Iubirea pasului ce poate sa cuprinda valoarea unui adevar, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     5. Bine este sa nu aduci tristetea unui gand ce-i legat de un trecut al tau, caci daca o faci, cuprinsul retrairii tale se intoarce in timp si pierzi cuprinsul vietii, printr-o traire de moment. De nu intelegi valoarea acestui adevar, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     6. Toate pot fi cuprinse printr-o traire data de o valoare a constiintei tale. Cu toate acestea, nimic nu poate opri o inaltare daca o doresti. Valoarea ei, a inaltarii, poate fi data de dorinta implinirii tale. Dar daca nu doresti sa implinesti ce poate fi-mplinit, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     7. Cand tu aduci o suparare in fata acelora ce sunt in fata ta si vrei s-atragi chiar mila lor, te pierzi in negura de nedorit a neluminii si daca ai cuprins un nou destin prin cele ce vor sa urmeze, tu trebuie sa il accepti ca o schimbare in pasul tau. De lectia n-o-nveti asa cum este de dorit, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     8. Cand ti se da, nu spune "Nu", chiar de nu vrei ca sa primesti ce ti se da. Cuprinsul unui dar poate fi inteles ca o valoare spirituala, daca stii sa-i acorzi atentia dorita. De nu primesti iubirea lui si nu-ntelegi ce ti s-a dat, cuprinsul trairii tale n-a constientizat adevarul unei impliniri. Cand ne-mplinirea sta in pasul tau, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

     9. Cand ti se-arata lumina unui pas ce poate fi cuprins in viata ta, nu refuza intentia aceluia ce lumineaza Adevarul. De nu aduci o intelegere trairii tale prin ceea ce ti s-a dat, tu poti sa pierzi un adevar pe care nu-l vei mai intalni nicicand. De ai piedut cuprinsul unui pas ce poate lumina destinul tau, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   10. De vrei s-aduci o regasire in cuprinsul unui om si te opresti doar la dorinta si fapta implinirii nu-si gaseste rezolvarea, tu lasi cuprinsul unui nou destin in pasul lui si karma ti se-ncarca cu ceea ce n-ai dat. De nu-ntelegi ce trebuie sa intelegi si te opresti la o dorinta doar, dar n-o-mplinesti, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   11. Atentia de ti-i atrasa de cele ce lasate sunt de cei din jurul tau si te implici, cuprinde dar si ceea ce poate veni ca valoare a unei hotarari. Daca te opui unui adevar si nu vrei sa intelegi valoarea lui, cuprinsul retrairii tale n-a inteles ce trebuia sa-nveti. De nu voiesti sa vezi ce trebuie vazut, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   12. Cand cei cuprinsi ca o valoare a unor constiinte ce regasite sunt in pasul tau vin catre un adevar al faptei tale, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea destinului lor. De nu-mplinesti cuprinsul pasirii lor prin lumina unui adevar unic si-aduci o ratacire nedorita unor posibile valori, accepta nonvaloarea ca o implinire a unei fapte nedorite si impaca-te cu ea. De nu-ntelegi aceasta responsabilitate ce trebuie sa o cuprinzi ca o valoare hotarata, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   13. Cand poti s-aduci bucurii peste cuprinsul unor destine, fapta acestei impliniri poate fi o Binecuvantare, doar daca implinesti cele propuse. Cand renuntarea cuprinde o noua hotarare ce-ti sta in pas, cuprinsul unui timp se pierde prin ceea ce n-ai dat ca o valoare de-mplinire. Daca nu ai inteles ce poate sa aduca neimplinirea unor destine in pasul acelora ce sanse au avut si ei au ratacit de adevarul mult dorit, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   14. Cei care pot vedea o bucurie in fapta binecuvantarii tale se pot inalta, doar daca lasi cuprinsului lor ceea ce ei doresc. Dar daca lasi valoarea implinirii ne-mplinita, cuprinsul intelegerii lor nu poate-aduce alinarea. Ceea ce poate fi nu trebuie sa se-mplineasca, daca nu esti sigur de o implinire de dorit. De nu-ntelegi ce-nseamna o valoare implinita prin constiinta, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

 

   15. Valoarea unor ganduri necuprinse poate aduce o noua schimbare, doar daca intelesul ei poate fi constientizat in cuprinsul trairii tale. Daca n-aduci o intelegere in fata acelora pe care-i luminezi, valoare in sine nu si-a atins scopul. De nu te-mpaci cu cele ce venite sunt ca o schimbare, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   16. Cand vrei sa faci ceva anume si-n drumul tau tu poti sa implinesti mai multe luminate adevaruri, tu fa ce trebuie sa faci, caci de nu faci si cauti sa te-ntorci de fiecare data la adevarul tau, tu pierzi ceva ce nu-ti aduce luminarea. De se-mplineste acest destin de nedorit, nu-i vina Mea, nu-i vina lui-e vina ta!

* * *

   17. Cand pasu-ti ocoleste Binecuvantarea si n-ai gasit ce ti-ai propus ca sa traiesti, cuprinsul tau gasi-va zbuciumata retraire a noului destin si de-a venit cuprinsul pas ce viata ti-a schimbat, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *

   18. Ce vrut-ai sa refaci si nu-mplinit-ai prin oprirea ta prin pasul ce venit-a-n pasul urmator, tu uiti ca ce acum e de-mplinit nu poti sa retraiesti si pierzi ce nu mai poti cuprinde in trairea ta. De nu-ntelegi o clipa ce trebuie traita ca o-mplinire in destin si pierzi o bucurie a-mplinirii ei, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *

   19. Cand cineva striga cuprinsului tau s-auda glasul lui si drept raspuns sa dai o implinire la ceea ce iti cere prin strigare , asculta-l, dar lasa loc de fiecare data pentru o clipa de Binecuvantare. De nu-ntelegi cuprinsul rugamintii lui si nu aduci ce bine ar fi fost s-aduci, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *

   20. Cand pasul tau ajuns-a-n casa unui om si el printr-un cuprins al lui iti daruieste ce poate fi mai bun printr-o traire-a sa, nu refuza! Chiar daca nu-ti aduce bucurie darul dat, gandeste ce cuprinse bucurii tu poti s-aduci de-l dai aceluia ce-i foloseste. De tu refuzi sa iei si altul ar avea nevoie de ce-ai putea primi si darui, nu implinesti destinul mult dorit prin ce s-a dat prin pasul tau, cuprinsu-ti va inchide calea unui adevar si bucuria nu s-a implinit. Prin toate-acestea trebuie sa stii ce-i de dorit. De nu cuprins-ai adevarul, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *

   21. Cand cei ce vor sa schimbe cele ce sunt cuvinte luminate vor sa dea un sens al unei intelegeri hotarate de cuprinsul multor oameni, nu trebuie sa se ramana la un punct ce poate-opri o exprimare prin cuvant. De poate fi vorbirea mai cantata si multi nu pot sa inteleaga cuprinsul ei, cuprinsul omenirii aduce-un zid in evolutie prin exprimare si totu-i limitat. De fapta-n sine s-a-mplinit, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *

   22. De vrei sa faci ceva anume si implinesti ce-ai vrut sa faci, nu trebuie sa strigi ce implinire ai adus cuprinsului ce poate fi iubit de-ntreaga lume. Sa cauti, sa lasi ca toate cele ce cuprinse sunt sa fie intelese de cei care pot ca sa cuprinda ce ai cuprins. De nu respecti ce lege trebuie sa fie pentru tine, prin ceea ce s-a scris, nu-i vina Mea, nu-i vina lui–e vina ta!

* * *