Anexa 9 

Sutre

       1. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, adu intelegerii tale doar valoarea Adevarului. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       2. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, priveste catre toti cu gand curat si ei te vor simti. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       3. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, zambeste in fiecare zi catre cuprinsul tuturor. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       4. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, n-adu in pasul tau cuprinsul desertaciunii. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       5. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, sa nu cunosti puterea nonvalorii. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       6. De vrei ca sa cunosti Iubirea, elibereaza-te de visele de nedorit. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       7. De vrei ca sa cunosti Iubirea, cunoaste-te si starea sa ti-o armonizezi cu universul. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       8. De vrei ca sa cunosti Iubirea, nu trebuie sa intelegi ce-nseamna a nu te-ncrede in adevar. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

       9. De vrei ca sa cunosti Iubirea nu te-ncrede-n omul ce nu-ntelege Binecuvantarea. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     10. De vrei ca sa cunosti Iubirea, sa nu ajunga-n gandul tau, nici in cuvant, un strigat de necredinta pentru Adevar. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     11. De vrei ca sa cunosti Iubirea, sa nu ignori lumina unei taine prin intarirea ei ca si cuprins si nemarturisire. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     12. De vrei ca sa cunosti Iubirea, aduna bucurii in fiecare clipa si da-le-n dar acelora ce te gasesc. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     13. De vrei ca sa cunosti Iubirea, nu ispiti prin a grabi-n marturisirea unui adevar pe cel ce te priveste. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     14. De vrei ca sa cunosti Iubirea, sa implinesti o bucurie ce poate fi adusa la timpul unei hotarari si de vei sti sa implinesti destine, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     15. De vrei ca sa cunosti Iubirea, priveste-n bucuria tuturor si intelege Adevarul. De poti s-o faci, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     16. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, nu cauta in ceea ce nu e de pretuit pentru Lumina. De-ai sti cum sa privesti cuprinsul acestui adevar, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     17. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, ai cauta in fiecare om cuprinse adevaruri ce-i pot aduce bucurii in pas si de vei sti sa pretuiesti valoarea lor, vei sti ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     18. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, priveste-n ochii tuturor si de vei sti sa lasi in preacuprinsul lor o bucurie, vei multumi pe fiecare-n pasul sau. Asa vei invata ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     19. De vrei ca sa cunosti Iubirea, n-adu in pasul acelora ce te privesc cuprinsul unui gand de teama. Priveste-n ei si lasa adevarul tau. De reusesti sa implinesti cuprinsul unui adevar, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     20. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, sa fii o bucurie pentru toate si pentru tot. De poti s-aduci ce vrei s-aduci in fiecare gand, vei sti intotdeauna cine esti. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     21. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, fii gand curat ce poate lumina un loc ce nu a cunoscut nicicand un adevar. De poti sa schimbi cuprinsul unei cautari, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     22. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, fii sincer tu cu tine si cu toti. Asa cuprinsul tau si-al lor va revarsa ce nu a fost preacunoscut. Cand poti s-aduci ce vrei s-aduci in pasul tuturor, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     23. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, nu cauta-n cuvantul omului ce nu cunoaste adevarul. Tu ocoleste-l, dar nu lasa un loc de intrebare, si prin aceasta stii ca nu este nevoie de raspuns. Cand poti ca sa cuprinzi ce altii n-au cuprins, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     24. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, tu ocoleste nonvaloarea ce poate fi in pasul tuturor acelora ce nu cuprind gandirea necuprinsa si daca poti s-aduci un gand de implinire catre toti, vei invata ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     25. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, priveste-n fiecare zi din viata ta ca un cuprins de implinire, si armonia va trai prin fapta ta. Asa vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     26. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, priveste-n cel ce nu accepta adevarul si nu te tulbura.Revarsa din cuprinsul tau valoarea unei bucurii prin retraire si regasirea va cuprinde taina lui. Cand poti sa dai acelora ce nu avut-au ce le dai, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     27. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, nu du pe drumul nedorit cuprinsul unui necunoscator, ci cauta sa-l cuprinzi prin fapta binecuvantarii si el se va-nalta. Cand poti s-aduci cuprinsul mult dorit ca pe o bucurie, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     28. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, sa-ti amintesti mereu ca in universuri toate cele ce sunt isi au un loc, un scop, un sens si o valoare. Respectandu-le, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     29. De vrei ca sa cunosti Iubirea, da ascultare glasului ce iti indeamna sufletul sa mearga drept si daca vei simti cuprinsul bucuriei lui cand tu asculti si implinesti, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     30. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, cuprinde prin gandirea ta freamatul fiecarei fiinte si cand vei simti trairea fiecareia, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     31. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, cauta sa pasesti cu fiecare pas pe calea dreapta, fara sa crezi ca vei putea sa pierzi din adevarul tau ceva, si cand vei intelege ca totu-i cu putinta, vei sti ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     32. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, adu o bucurie in fiecare clipa cuprinsului tau si vei trai cuprinsuri necuprinse, pe care multi oameni le-ar dori. De vei cuprinde ce e de cuprins din necuprins, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *

     33. De vrei ca sa cuprinzi Iubirea, adu alinul peste pasul retrairii tale si vei vedea ce-nseamna a cunoaste pacea mult dorita. Cand vei cunoaste ce-nseamna a privi in toate si in tot, fara sa atinga bucuria ta o stare nedorita, vei intelege ce-nseamna a-L iubi pe Dumnezeu!

* * *