PACE SI LUMINA VOUA
!

                […]   Daca Adevarul nu poate fi cuprins,  vinovat este El  de  micimea celor ce se tem  sa cerceteze?  Daca cercetarea este atât de grea,  ce va face Adevarul?   Va astepta la nesfârsit desteptarea celor somnorosi?  Dar daca desteptarea nu mai vine,  unde va duce somnul  ignorantei?  Unde?  Pe alte poteci?  Cum vor fi  acestea fara Adevar?  Cum?  Unii cred ca El (Adevarul), va ceda în fata minciunii,  si daca asa gândesc,  oare,  nebunia lor  nu va sminti pe cei  nepregatiti..?   Ce se va alege de acestia?  V-ati întrebat voi oare..?   Unde se vor duce  (ei)  daca  nu stiu ce este drept si binecuvântare?   Unde..?  Cercetarea prin post si rugaciune în  toate   situatiile  ivite,  este  calea cea  mai  dreapta  si  sigura  prin  care nu se poate gresi.  Câti stiu acest lucru..?  Dar  cunoscatorii  acestui mare Adevar,  ce  asteapta? Sa vina altcineva anume sa  posteasca pentru ei, ca apoi prin aceasta, lor sa li se reveleze Adevarul?   Atunci care va fi meritul lor?  Care?    -  Poate acela de a marturisi ce altii au facut.   Dar,  si aceasta este ceva..,  sa marturisesti…    Pe ei,  cine-i va marturisi?   Cine?  Este de dorit sa se mediteze mai mult asupra celor spuse.
        Un om  avea multa întelepciune ce era dobândita prin cunoasterea Legii Divine. Cu toate ca el stia ce este drept si binecuvântare,  se temea sa marturiseasca si altor frati despre ceea ce stia…   Multi venit-au catre el sa-i lumineze despre “un gând”.., despre-o “strigare”,  dar,  se temea ca nu cumva sa-si piarda  dreptul ce-l avea, prin ceea ce stia, si-n fata lor tagaduia… Ascuns-a  adevarul el o vreme  prin minciuni,  dar,  calea ce-a ales,  i-a strecurat zidirea noptii-n pas,     -     si-a ratacit…   Când timpul a venit cu pas domol, dar, blând si grav, Lumina a zidit cuprinsul loc prin Adevar,  iar omul întrebat a fost de fapta lui.  Când gura a deschis voind sa spuna ce a facut, vazu ca este gol.  Cuvântul lui n-avu ecou,  si noaptea l-a cuprins...
      
  Meditati asupra acestei pilde ce lumineaza despre ceea ce este acum. N-o ignorati! Prin ea se spune mult adevar,.. Cercetati-o cu multa atentie caci numai asa se va cunoaste taina ei.
   
   
   Fie ca cele luminate,  sa va deschida calea catre cele de dorit prin Adevar,  iar El, sa lumineze gândul vostru cu Iubire!
           
   Pacea si Lumina mea fie peste gândul fratiilor voastre, iar Iubirea sa va ajute în cele de dorit  -   tot prin Adevar!

                                                                                                  Francisc Maitreya